Ministrul Culturii, Raluca Tucan, a participat, duminică seara, la inaugurarea Galeriei de Artă Decorativă Europeană, despre care afirmă că reprezintă „un dar pe care Muzeul Naţional de Artă al României îl face românilor de Ziua Culturii Naţionale”.

„Galeria de Artă Decorativă Europeană inaugurată în această seară este mai mult decât un spaţiu dedicat operelor de artă, este un loc de dialog cultural şi apreciere a valorilor culturale europene în inima Bucureştiului. De mare valoare artistică, expoziţia prezintă publicului o colecţie de aproximativ 400 de piese de tapiserie şi mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă şi metal”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit MNAR, citat de agerpres, cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, Galeria de Artă Decorativă Europeană, compusă din şase săli, ilustrează patru secole de istorie a gustului şi a rafinamentului, a inovaţiilor, manufacturilor şi meşterilor europeni din Austria, Belgia, Cehia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania, Rusia secolelor XVI – XIX şi întregeşte expunerea permanentă a muzeului, alături de Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională.

În premieră, Galeria de Artă Decorativă Europeană beneficiază de o componentă digitală, aplicaţia MyMNAR, care va putea fi folosită în cadrul galeriei în timpul vizitei la muzeu pentru a completa într-un mod interactiv parcursul expoziţional.

Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, sediul central al MNAR din Calea Victoriei va fi deschis între orele 10,00 – 18,00, publicul având ocazia să viziteze în mod gratuit Galeria de Artă Decorativă Europeană, Spaţiile Istorice, Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională.