Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că va candida pentru un nou mandat la Primăria Bucureștiului, dar nu ia în calcul să se reînscrie în USR. Edilul a menționat că „ar fi păcat” să revină PSD la conducerea celui mai mare oraș din țară.

Candidez ca să câştig, pentru că ar fi păcat ca, după aceşti trei ani, că nu au fost decât trei, dintre care unul am plătit datorii, după aceşti trei ani, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se reîntoarcă PSD-ul (…). Am speranţa că oamenii se vor informa, am speranţa că în veşnica luptă dreapta versus PSD toţi acei sau mulţi dintre votanţii aceia de dreapta care mi-au dat votul în 2020 vor face la fel„, a spus Nicuşor Dan, luni, la Prima News.

Edilul Capitalei a afirmat că, potrivit unui sondaj, ar obţine peste 30% dintre voturi. Nicuşor Dan a mai spus că nu susţine comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

„Cred că deja noi avem un deficit de democraţie prin modul în care se raportează presa la actorii politici, la ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi şi o suprapunere cu atât mai mult face mesajul mai difuz„, a explicat edilul general al Capitalei, conform agerpres.

Nicușor Dan a menționat că nu ia în calcul să se reînscrie în USR, este „un primar independent”, a avut o colaborare bună în Consiliul General al Municipiului Bucureşti cu USR, PMP, PNL, iar în spaţiul public cooperează cu Forţa Dreptei şi REPER.

Primarul general al Capitalei a respins şi ideea de a forma un alt partid în viitor. 

În ipoteza în care voi câştiga voi fi un primar care va trebui să lucreze cu mai multe partide de dreapta care îl sprijină în CGMB şi e foarte greu să favorizezi un partid sau altul”, a precizat Nicuşor Dan.

PNL Bucureşti anunță că nu va vota bugetul propus de Nicuşor Dan

Pe de altă parte, dacă nu va câştiga alegerile, edilul Capitalei a lăsat de înțeles că s-ar putea întoarce la Institutul de Matematică.

Am o meserie, am o poziţie pe care mi-am suspendat-o la Institutul de Matematică, a spus Dan.

Nicuşor Dan a mai afirmat că nu vrea să îşi dea o notă ci aşteaptă să fie evaluat de alegători, potrivit adevarul.

Sunt o persoană care se autoevaluează în exces, ştiu unde am greşit, ştiu ce am făcut bine, lucrul cel mai important este că am fost foarte serios şi nu mi-am bătut joc de votul oamenilor”, a completat primarul general al Capitalei.

În altă ordine de idei, edilul Capitalei a discutat şi despre aspecte administrative, printre care preţul gigacaloriei, despre care a opinat că este posibil să mai scadă.

Când Gabriela Firea (…) şi-a terminat mandatul, pierderile în reţea erau cu 50% mai mari decât atunci când l-a început. (…) Faţă de cât l-am preluat suntem la 85% pierderi, cu 15% mai puţin, peste încă un an o să fim, probabil, la 78%, faţă de cât am preluat, deci, asta înseamnă o economie„, a adăugat Nicuşor Dan.